Връзките, изградени върху постоянния цикъл раздялa/събиране, са особено популярни в Холивуд.

...
Връзките, изградени върху постоянния цикъл раздялa/събиране, са особено популярни в Холивуд.
Коментари Харесай

Един конкретен тип връзка вреди особено много на психичното ни здраве

Връзките, построени върху непрекъснатия цикъл " раздялa/събиране ", са изключително известни в Холивуд. Успехът на цели филми и телевизионни сериали зависи от това дали фенът ще се вълнува от обстоятелството дали двама души ще се съберат или не. Всички помним Рос и Рейчъл, Кери и Биг, Джоуи и Доусън, Кърмит и мис Пиги, нали? Модел за подражателство ли са обаче? Изследване, оповестено в научния вестник Family Relationships, демонстрира, че този вид взаимоотношения могат да бъдат асоциирани с признаци на психически стрес.

В изследването взимат присъединяване общо 545 души (279 от тях са били в еднополови взаимоотношения, а останалите 266 – в хетеро). Изследователите, ръководени от доктор Кейл Монк от Университета на Мисури, изследват признаците на меланхолия и тревога по време на цикъла раздяла/събиране.

Оказва се, че 60 % от възрастните хора са имали сходни взаимоотношения. За тях те са били извънредно оскърбителни, а равнището на другарство на процедура е отсъствало. Също по този начин става известно, че връзките вид " раздяла/събиране " се срещат по-често в връзките мъж-мъж, в сравнение с жена-жена или жена-мъж.

Д-р Монк отбелязва, че раздялата и повторното събиране „ не постоянно предвещава нещо неприятно за двойката “, защото би могло „ да помогне на сътрудниците да осъзнаят значимостта на взаимоотношенията им “. Тези обаче, които непрекъснато вършат това, могат да си навлекат съществени проблеми.

„ От друга страна, сътрудниците, които непрекъснато се разделят и събират, могат да бъдат наранени по отрицателен метод от това държание “, добавя доктор Монк. Това може да е и симптом на по-сериозни проблеми. В настоящото изследване създателите откриват, че непрекъснатите събирания и раздели се свързват със признаци на меланхолия и тревога както при еднополовите, по този начин и при хетеро двойките.

„ Ако сътрудниците са откровени и признаят пред себе си какво тъкмо се случва, те биха могли да подхващат нужните стъпки, с цел да заздравят връзката или да й сложат край един път и вечно. Това е основно за тяхното богатство “.

Нещо повече – когато двама души решат да възобновят прекъснатите си взаимоотношения, те би трябвало добре да помислят за какво са се разделили преди всичко и да се уверят, че тези проблеми няма да се появяват още веднъж.

Помощта на фамилен терапевт също е вид. Ако даже и това не помогне, не забравяйте, че няма нищо неприятно просто да сложиш завършек на една токсична връзка, без да изпитваш каквато и да било виновност.

Източник: iflscience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР